Anarchistisch antwoord op de aanvallen in Londen

Als sociale anarchisten en libertaire communisten betreuren we de angstaanjagende aanslagen op onschuldige mensen hedenochtend in Londen.

Submitted by libcom on July 9, 2005

We spreken onze diepste deelneming uit naar iedereen die geraakt is door de ontploffingen. We veroordelen het gebruik van geweld tegen gewone mensen en de daders van de bomaanslagen of het nu islamieten zijn of wie dan ook.

Terroristische aanslagen zijn totaal in tegenspraak met elke strijd voor een vrijere, eerlijkere samenleving en helpen nooit onderdrukte mensen waar dan ook ter wereld. Geweld tegen burgers is daarentegen een middel van staten en in elk opzicht even bruut als degenen die ze beweren te bestrijden.

De Britse regering heeft door Britse soldaten te laten doden en te laten doodgaan in Irak en Afghanistan, van ons allemaal een doelwit van terroristen gemaakt in hun jacht op toenemende winsten en macht ten koste van gewone werkende mensen.

Wij staan voor een wereld waarin menselijke solidariteit en samenwerking het najagen van winst als de drijvende kracht van de samenleving vervangt en voelen ons verbonden met alle mensen die alle vormen van uitbuiting en onderdrukking aanvechten. Van tegenstanders van de bezetting in Irak hier tot degenen in Irak die zich verzetten tegen zowel de bezettingsmacht als de ultra-reactionaire islamieten die door de bezetting worden versterkt.

Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van deze gruweldaden en hun geliefden.

Written by libcom.org group

Supported by
▫ Class War Federation
▫ Colchester Solidarity Group
▫ Anarchist Federation
▫ International of Anarchist Federations IAF-IFA Secretariat
▫ West Midlands Anarchists
▫ Burnley Voice
▫ Ipswich Anarchists
▫ Norwich Anarchists
▫ Freedom Newspaper
▫ Preston Solidarity Federation
▫ South London Solidarity Federation
▫ Red Party
▫ Organise! Ireland
▫ Just Books Collective, Belfast

Translation by Anarkismo.net

Comments